ОРЪЖЕЕН КОМПЛЕКС

 

 

Mossber Patriot Super Bantam Scoped Combo .308 Win

Германската легендарна компания Merkel изуми познавачите, когато през 2008 г. представи нещо невиждано за нея – една рационална и доста модерна, като визия, полуавтоматична карабина. Преди появата на новата SR1 инженерите от най-прочутата оръжейна компания от град Зул в Тюрингия, бяха направили само още една карабина през 2004 г. – болтовата KR1, с линейно движение на затвора.
Конструирането на тези две ловни нарезни оръжия наистина може да се определи като повратен момент в развитието на марката. Защото, досега във вековната си история Merkel бе известен най-вече с прекрасните ловни успоредки, надцевки, тройните и дори четворните дрилигни със съвършена механика и точност, и с могъщите германски експреси за сафари в Африка.
Припомняме тук оръжейните традиции на Merkel само, за да се разбере дълбочината на промяната при легендата от Зул с разработването на двете успешни ловни карабини.
Предлага се в следните калибри: .223 Rem., 7x64, .308 Win., .30-06 Sprg., 8x57IS, 9,3x62, .300Win. Mag.
Общата дължина на SR1 е 106 см, а за магнум изпълнението – 107 см. Съответно и дължината на цевта е стандартно 50 см, а магнум – 51 см. Масата на карабината е 3,2 кг.

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

facebook